\"\"

Alles over STEK

Wie is STEK

STEK infographic

Bekijk ‘STEK in één oogopslag’

STEK staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek.

  • Sinds 1992 maken wij ons sterk om (in)directe emissies in de koudetechniek terug te dringen.
  • Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in de koeltechnische sector staan bij STEK centraal.

Wij zijn er voor alle partijen die in aanraking komen met de koudebranche zoals monteurs, ondernemers, eigenaren / beheerders van koelinstallaties en de overheid. Ons werk kent drie pijlers:

  • certificering voor ondernemingen
  • examinering van personen
  • kennisoverdracht

Een korte geschiedenis van STEK vindt u hier.

Certificering voor ondernemingen

STEK-gecertificeerde ondernemingen staan aantoonbaar voor hoge kwaliteit, veiligheid en voor een duurzame samenleving. Ondernemingen die het STEK-certificaat Module A halen, voldoen aan méér dan alleen de minimale eisen volgens BRL 100. Ze worden elke 2 jaar geauditeerd door  onafhankelijke certificeringsinstanties. Eindgebruikers / beheerders in de koude sector hebben zo de zekerheid dat hun koelinstallaties optimaal, veilig en duurzaam renderen.

Meer informatie over STEK-certificering vindt u hier.

Examinering van monteurs

STEK is door de overheid aangewezen als de exameninstelling voor koeltechnische monteurs werkzaam in de stationaire- en transportsector. Monteurs die het F-gassendiploma of een van de EPBD-diploma’s willen halen, zijn bij ons aan het goede adres. Op onze site vindt u de nodige informatie die u ondersteunt bij de voorbereiding op uw examen. Meer informatie vindt u hier.

Kennisoverdracht

Nieuwe wet- en regelgeving, de opkomst van natuurlijke koudemiddelen of wijzigingen in de diploma-eisen? Wij houden het nauwkeurig bij en zorgen ervoor dat de sector op de hoogte is van alle relevante ontwikkelingen in de koelsector. Onze kennis en kunde hebben we gebundeld in de kennisbank.

Organisatie

De STEK organisatie bestaat uit mensen met veel ervaring in de sector en kennis van de koeltechniek. Klik op onderstaande links voor meer informatie

Snel menu
STEK