\"\"

Alle informatie voor examenkandidaten

F-gassen-examen

Het diploma f-gassen is verplicht voor iedere monteur die werkt met koelinstallaties waarbij gefluoreerde broeikasgassen of gereguleerde stoffen vrij kunnen komen. Vanaf januari 2018 examineren we alleen nog conform de BRL 200.

Coronavirus update (15 juni ’20)

Juni 2020: voorzichtige herstart STEK-examens

In juni zijn de opleidings- en examenlocaties weer langzaam en beheerst opgestart conform de regels van het RIVM. Dit betekent kleine groepen met min. 1,5 mtr. afstand en gebruik van beschermingsmiddelen.

STEK heeft al wat beschikbare examendata van de examenlocaties ontvangen. We zijn dan ook  gestart met het planproces.

U ontvangt vanzelf van STEK een mail met een login voor het nieuwe examenplatform. Hiermee kunt u zelf uw voorkeursdata (c.q. verhinderdata voor een her) voor uw examen opgeven. Op basis van uw data zullen wij u inplannen en ontvangt u van ons een bevestiging.

Bel ons a.u.b. niet; ook wij houden ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en zijn met minimale bezetting aanwezig op kantoor. Heeft u toch nog vragen mail dan naar: examen@stek.nl

U kunt alvast bekijken hoe het nieuwe, digitale theorie-examen werkt. Een korte rondleiding vindt u hier:  

Vier soorten diploma’s en bevoegdheden

Bij de F-gassen examens zijn er vier soorten diploma’s met bijbehorende bevoegdheden. Bekijk hier de diploma’s en bevoegdheden.

STEK-pasje als bewijs van uw f-gassen diploma cat. 1

Fgas-pasje-Bij het f-gassen diploma categorie 1 ontvangt u van STEK ook een f-gassen pasje. Hiermee kunt u eenvoudig aantonen bevoegd te werken.

Heeft u een geldig f-gassen diploma cat. 1 en nog geen STEK-pasje? Voor € 25,- ex btw bestelt u het STEK-pasje.

Exameneisen

De exameneisen staan per categorie vermeld in ‘Kennis-vaardigheden-BRL-200‘. Zo weet u precies over welke kennis en vaardigheden u moet beschikken om succesvol examen te doen.
Onderstaande ‘infobladen’ geven een meer gedetailleerd inzicht in de examenmodules. Ook vindt u er informatie over de vragen, opdrachten, aanwijzingen en puntenverdeling.
Moduleoverzicht examens
Infoblad Koudemiddelen Handelingen cat. 1
Infoblad Solderen Monteren cat. 1
Infoblad Inspectie en Installatie cat. 1
Infoblad Theorie cat. 1

Tip:  bekijk vóór dat u examen doet hoe we soldeerverbindingen beoordelen.

Inschrijven

Inschrijven (her)examen Examenreglement

 

Opleidingen

Mocht u twijfelen over uw kennis, dan raden we u aan een opleiding f-gassen te volgen. Dit voorkomt teleurstelling en bespaart tijd en (examen)geld. STEK verzorgt zelf geen cursussen. U kunt hiervoor u terecht bij opleidingsinstituten in heel Nederland.

Let op:

  • Bevoegd of niet: Heeft u vanaf 1 december 2013 het f-gassen diploma cat. 1 gehaald? Dan bent u niet automatisch ook bevoegd voor EPBD-A.

Leergang

U kunt bij STEK de leergang f-gassen aanschaffen. De leergang biedt u complete informatie en oefenopdrachten. Het behandelt techniek, materialen en regelgeving. De leergang is ideaal voor zelfstudie of als naslagwerk. STEK-gecertificeerde bedrijven betalen € 85,- ex. BTW. De standaard prijs is € 92,- ex. BTW.  Bestellen

Locaties

Een overzicht van de examenlocaties vindt u hier.

Kosten

Een overzicht van de examenkosten vindt u hier: Tarieven Examens

Examenreglement

Bekijk de regeling voor herexamens.

Klachtenformulier

Heeft u een klacht over een examen? U kunt uw klacht met dit formulier Examen-Klachtenformulier indienen.

Snel menu
STEK