Vragen over examens en aanmelding

Vragen over aanmelden/inloggen?

Aanmelden

Je kunt je aanmelden/inschrijven op de pagina Aanmelden examens.

Inloggen

Log hier in. Je logt in met je eerder aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord, of e-mailadres en wachtwoord. Wachtwoord kwijt? Ga naar het kopje ‘wachtwoord kwijt’ hieronder.

Wachtwoord kwijt

Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je op de inlogpagina een nieuw wachtwoord aanvragen. Je vult je gebruikersnaam of e-mailadres in en je zult een mailtje ontvangen met een nieuw wachtwoord.

Ik weet niet meer welke gebruikersnaam/email ik heb gebruikt
Stuur een e-mail naar examen@stek.nl en geef aan dat je jouw inloggegevens wilt opvragen. Vermeld je voor- en achternaam, voorletters (zoals vermeld op je identiteitsbewijs), geboortedatum en -plaats.

Betaling

Je kunt direct via iDEAL betalen voor het examen. Daarna ontvang je een e-mail met de melding dat je voorkeursdata kunt doorgeven voor jouw examen. (Je kunt ook per factuur betalen. Je ontvangt dan per mail een ontvangstbevestiging van jouw aanmelding én de factuur.)

Aanmelden herexamen

Je kunt je aanmelden voor je herexamen door eerst in te loggen.

Vragen over examens?

Voorbereiding

Je kunt een opleiding volgen bij verschillende opleidingscentra, of je kunt jezelf voorbereiden (zelfstudie). Wij raden aan om eerst een opleiding te volgen. Zo kom je beslagen ten ijs en bespaar je tijd en (examen)geld.

Daarnaast hebben we voor de examens F-gassen, EPBD en ACB leergangen beschikbaar. Deze vind je in de webshop en op de pagina van het onderdeel waarin je examen doet. Ga naar alle examens.

Examenreglementen

Examendatum

Nadat het examengeld bij ons binnen is, starten we met het inplannen. Zo snel mogelijk daarna staat je voorlopige examendatum op het examenplatform. Let op! Deze datum is onder voorbehoud. Zodra de examendatum, -tijd en -locatie definitief zijn, ontvang je een bevestiging per mail met informatie over je examen.

Eerstvolgende examendata
Er is geen vast examenrooster. Examens worden ingepland nádat wij het examengeld hebben ontvangen. We laten je dan zo snel mogelijk weten wanneer het examen plaats vindt.

Inschrijving annuleren?
Dat kan, onder voorwaarden. Kijk voor de annuleringsvoorwaarden in het examenreglement. Deze vind je op de pagina van het onderdeel waarin je examen doet (f-gassen, EPBD, ACB, etc.), via de examenpagina > jouw onderdeel.

Examen annuleren

Dat kan onder voorwaarden. Kijk voor de annuleringsvoorwaarden in het examenreglement. Deze vind je op de pagina van het onderdeel waarin je examen doet (f-gassen, EPBD, ACB, etc.), via de examenpagina > jouw onderdeel.

Examenuitslag

Je ontvangt binnen enkele werkdagen ná het examen een mail met het bericht dat je de uitslag op het examenplatform kunt bekijken*. Als je geslaagd bent, ontvang je het certificaat en pasje binnen enkele werkdagen ná de examenuitslag.

*Voor EPBD-examens geldt een termijn van +- 4 weken voor de uitslag. We zijn hierin afhankelijk van de RVO.

Cijfers inzien
Je kunt jouw behaalde cijfers bekijken door in te loggen op het examenplatform. Je cijfers staan vermeld bij ‘Theorie-examen’ en ‘Praktijkexamen’.

Als ik zak voor mijn examen, krijg ik dan te horen wat ik verkeerd heb gedaan?
Je kunt jouw cijferlijst inzien door in te loggen op het examenplatform. Je kunt eventueel via de webshop een telefonische uitleg aanvragen. De kosten hiervoor bedragen €25,- excl. btw.

Examenlocatie(s)

Bekijk de examenlocaties.

Extra begeleiding

Er zijn mogelijkheden voor extra begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan extra tijd bij dyslexie. Neem contact op met ons via examen@stek.nl.

Examenresultaat

Geldigheid certificaat/pasje

De geldigheid van het examenresultaat (certificaat + pasje) verschilt per examen. Kijk voor meer informatie op de pagina van het onderdeel waarin je examen doet. Ga naar alle examens.

STEK-pasje en/of -diploma kwijt

Wil je een kopie van jouw diploma of een nieuw pasje? Vul dit formulier in.

Opname in CRT Vakpaspoort

Wanneer je je certificaat hebt gehaald, dan wordt je opgenomen in het CRT Vakpaspoort.
Wij geven een keer per kwartaal de gegevens door. Dus soms duurt het wat langer voordat je je gegevens kunt terugvinden.

> Meer informatie

Contact opnemen?

Mail ons

Heb je toch nog vragen over examens? Mail ons dan op examen@stek.nl en wij nemen contact met je op!

Feedback:

Feedback/verbetersuggestie?

Een verbetersuggestie of klacht kan je indienen met dit formulier.

Hoe meld ik me aan voor een examen?

Hoe schrijf ik me in voor een herexamen?