Uitbreiding examenaanbod STEK met ACK-Examens

mrt 18, 2022

Kandidaten kunnen vanaf deze maand bij STEK terecht voor het afleggen van ACK-examens (ACK staat voor: Ammoniak, CO2 en Koolwaterstoffen).

De examens leiden bij goed gevolg tot het ACK-vakbekwaamheidscertificaat ‘Veilig werken met koudemiddel NH3’, ‘Veilig werken met koudemiddel CO2‘ en ‘Veilig werken met koolwaterstoffen als koudemiddel’. De examens worden apart van elkaar afgenomen.

Op de website van STEK vinden kandidaten uitgebreide informatie over de exameneisen, zodat zij weten over welke kennis en vaardigheden zij per onderdeel moeten beschikken om het examen succesvol af te kunnen leggen.

De examens bestaan uit:

  • een theorie-examen met meerkeuzevragen en open vragen.
  • een praktijkexamen waarbij a.d.h.v. een casus werkzaamheden moeten worden uitgevoerd (handelingen) en uitgewerkt (beschreven).

STEK-certificaat én pasje

Bij een voldoende voor zowel theorie- als praktijkexamen ontvangen deelnemers het ACK- vakbekwaamheidscertificaat, bestaande uit een certificaat en pasje.

De ACK-vakbekwaamheidscertificaten zijn 5 jaar geldig*.

Oud-kandidaten
*Kandidaten die in het verleden ACK-examens hebben afgelegd raden wij aan zich tijdig te melden voor de hercertificering, zodat hun vakbekwaamheid geldig en aantoonbaar blijft.

Samenwerking
Deze examens kunnen vanaf 7 maart al worden afgelegd bij Aeres Tech.