Koudecongres 2023 en STEK-presentatie

mei 9, 2023

Op 15 juni vindt het Koudecongres plaats in Van der Valk Houten. Arie van Ballegooijen geeft daar namens STEK een presentatie over PFAS: de nieuwe milieuzorg. Deze presentatie is van 15:45 – 16:20. Hij zal toelichten wat PFAS de nieuwe milieuzorg maakt en wat dat voor de installateur betekent. STEK relaties krijgen korting op toegang tot het seminar. Lees verder voor meer info.

We hebben Arie onlangs gesproken over deze presentatie. Recent tijdens ons seminar Koudemiddelen van Vandaag en Morgen vertelde Arie al over PFAS. Tijdens het Koudecongres gaat hij dieper in op de totstandkoming van de REACH-verordening. Daarnaast vertelt hij over de gevolgen voor de installateur.

Mocht je niet bekend zijn met PFAS: dit is een stabiele verbinding tussen koolwaterstoffen en Fluor. Dit maakt het uitermate geschikt voor diverse toepassingen, maar het blijft daarom ook langer in de natuur achter en dus hoopt het zich op in organismen. Dat heeft op den duur schadelijke gevolgen. De REACH-verordening is bedoeld om een rem te zetten op deze nadelige ontwikkeling, maar dat heeft consequenties voor de installateur. Daarom is het volgens Arie belangrijk voor installateurs om zijn presentatie op het Koudecongres bij te wonen.

 

Bekijk de video:

 

Over de presentatie van Arie op het Koudecongres:

De Europese politiek buigt zich momenteel over een verbod op PFAS. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben; de fluor-koolwaterstofverbinding zit namelijk in veel bekende F-gassen. Dat er een verbod dreigt, komt door de impact van de stof op het milieu. Hoe dat precies zit, zal Arie in zijn presentatie uitleggen. Ook zal hij inzicht geven in het proces van eerste voorstel tot implementatie van de REACH verordening welke betrekking heeft op onder andere PFAS. En uiteraard over de gevolgen voor de installateur.

STEK-relaties krijgen 20% korting met de code ‘relatie Stek’. Ga via onderstaande knop naar de website van het Koudecongres en meld je aan!