Bezoek distributiecentrum UDEA

mei 7, 2023

1 maart 2023 gingen 35 leden van de knvvk en young cool langs bij het distributiecentrum van UDEA, de franchisegever van Ekoplaza. De koelruimtes van het distributiecentrum, gevestigd te Veghel, worden gekoeld door een ammoniakinstallatie. Voor het vriezen wordt een CO2-installatie gebruikt. Deze systemen zijn geïnstalleerd door PCT Koudetechniek.

Volgens PCT is het distributiecentrum “een wereldprimeur op het gebied van geconditioneerde warehousing inclusief een kantoorgebouw met een totaal oppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter”. Het project is daarom naar hun zeggen omvangrijk en het voldoet aan de ‘Breeam Excellent’ certificering. Naast de koudetechniek is ook de koude- en warmteopwekking gerealiseerd voor het klimaat in het kantoorgebouw.

Omnichannel systeem
Dit distributiecentrum dient als op- en overslagpunt voor alle verkoopproducten. Alles van gekoelde/bevroren producten tot kruidenierswaren. Het distributiecentrum is omnichannel ingericht door optimale mechanisatie. Daardoor is het geschikt voor winkelbelevering van Ekoplaza én kunnen er e-commerce orders worden verwerkt met een grote diversiteit in productstromen. Om dat te bewerkstelligen zijn verschillende temperatuurzones aangebracht in het ADAPTO ‘goederen naar de man’-systeem van Vanderlande. Een unieke oplossing, aldus PCT.

Techniche specs

Bron: PCT Koudetechniek

ACB en RefNat
STEK’s voormalige directeur (nu adviseur) Wim den Boer gaf een presentatie over ACB en René van Gerwen gaf een presentatie over het RefNat project. Wim vertelde onder meer over wet- en regelgeving rondom ACB, de examenopbouw en de ervaringen van kandidaten. René heeft de voortgang van het RefNat project toegelicht. Wim sloot af met een oproep aan vakmensen om zich aan te melden als examinator. Die zijn in deze tijd heel hard nodig. Wil jij je aanmelden? Neem dan contact op met examen@stek.nl