Bewustwording en preventie emissie f-gassen Caribisch Nederland

nov 24, 2022

Mairondy Bodak van Optimum Engineering & Consultant (OEC) nam op 16 november het eerste STEK-bedrijfscertificaat van Curaçao in ontvangst. OEC is daarmee het eerste bedrijf in Nederlands Caribisch gebied dat zich onderscheidt met een certificaat voor het verrichten van handelingen aan koel-, klimaat- en warmtepompinstallaties met f-gassen.

In dit interview vertelt Mairondy wat hij van zijn prestatie vindt en hoe hij verder gaat in het bestrijden van f-gassen emissie.

 

SGS INTRON auditor Martin Weerstand was verrast over wat hij ontdekte op Curaçao en Bonaire. “Er lopen daar heel veel broeikasgassen weg. Daar wil men wel degelijk iets aan doen. Dat had ik niet verwacht.” Bekijk hieronder het volledige interview met hem.

 

SGS INTRON directeur Ron Leppers is ontzettend blij met de prestatie van OEC. Hij kijkt uit naar verdere uitbreiding van f-gassen bedrijfscertificatie in Caribisch Nederland.

 

Tot slot hadden we onze voorzitter Joop Hoogkamer aan het woord. Hij is erg trots op OEC en wenst Mairondy al het geluk en succes toe. Joop ziet STEK graag een rol blijven vervullen in het vervolg van het terugdringen van f-gassen emissie in Caribisch Nederland.

Ben je een installateur in Caribisch Nederland die werkt met f-gassen én wil je in contact komen met Mairondy over zijn certificatie? Mairondy praat graag met je. Je kan hem bereiken via de website van Optimum Engineering & consultant NV.