In memoriam Edgar Buter 1967 – 2021

apr 13, 2021

 

Afgelopen woensdagavond 7 april 2021 is onze gewaardeerde collega Edgar Buter overleden.
Slechts 53 jaren zijn Edgar gegund en dat terwijl hij nog zo boordevol energie en plannen was. Begin maart werd Edgar ziek en als snel bleek het coronavirus de boosdoener. Aanvankelijk was hij nog thuis, maar toen het ziektebeeld verslechterde is hij op 19 maart opgenomen in het ziekenhuis in Assen. Al snel moest hij naar de IC, waar hij in eerste instantie wel leek op te knappen. Helaas heeft deze verbetering zich niet doorgezet en is hij in slaap gebracht en aan de beademing gekomen. Daar heeft hij afgelopen week de strijd verloren.

Edgar was al heel veel jaren betrokken bij STEK. Eerst als examinator, de laatste jaren in de technische commissie examens. Hij was een koel- en klimaattechneut in hart en nieren en heeft zich, naast zijn praktisch kennis van het monteursvak, via o.a. de Post HBO-opleiding verder bekwaamd en verdiept in het vak. Hij was bijzonder betrokken bij ‘zijn’ leerlingen/kandidaten die zich via opleiding en examens in het vak ontwikkelden.

Diezelfde betrokkenheid toonde hij bij STEK en naar de collegae van STEK. Als er wat georganiseerd moest worden, stond Edgar vooraan om mee te doen. Met vakkennis, collegialiteit, een aanstekelijk enthousiasme en niet te vergeten zijn humor, leverde hij een belangrijke en prettige bijdrage binnen STEK. Wij zijn hem veel dank verschuldigd, we zullen hem ongelofelijk gaan missen en hem blijven herinneren.

Wij wensen zijn vrouw Jolanda, zijn moeder, zus en verdere familie heel veel sterkte toe.

Wim den Boer
Directeur STEK