Terugblik event Cooling Matters 30 juni – World Refrigeration Day

jul 11, 2022

Op 26 juni werd wereldwijd stilgestaan bij het belang van koeling, airconditioning en warmtepompen tijdens de Dag van de Koeling. KNVvK, NVKL, Binnenklimaat Nederland, Opleidingscentrum GOº, Post HBO Koudetechniek en STEK hadden de handen ineengeslagen om hier samen aandacht voor te vragen. De partijen organiseerden daarom op donderdag 30 juni het gezamenlijke event ‘Cooling Matters – Koudetechniek op weg naar een duurzame toekomst’ bij Aeres Tech in Ede. GEA Heating & Refrigeration had zich bij dit initiatief aangesloten door hun GEA-truck ter beschikking te stellen.

Het event bestond uit een middagprogramma met parallelsessies, bedoeld om medewerkers in onze branche mee te nemen in de ontwikkelingen en innovaties die eraan komen.

De toekomst van de koudemiddelen
Er was veel aandacht voor de toekomst van de koudemiddelen en de herziening van de F-gassenverordening. De Europese verordening heeft als doel klimaatverandering tegen te gaan door emissies van F-gassen zo beperkt mogelijk te laten zijn. De eisen worden op dit moment herzien. Het eerste voorstel is nu gepubliceerd moet in 2024 ingaan. 

Bekijk hier alle presentaties die gegeven zijn tijdens het Cooling Matters.