\"\"

Informatie voor installatiebedrijven

STEK-certificering

Onder accreditatie

De voorwaarden die STEK stelt aan haar modules, zijn geaccepteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA). Alle certificeringsmodules vallen dus onder accreditatie (modules D en E in voorbereiding). Ook onze partners SGS INTRON en Kiwa zijn door de Raad geaccrediteerd. Hun werkwijze is door de RvA getoetst en goed bevonden. Zij werken dus deskundig, onpartijdig en onafhankelijk.

De modules

 

 

 

 

 

 

 

Basis:  Het STEK-certificaat is de basis voor alle koeltechnische werkzaamheden. Aan de basis ligt altijd verplicht de STEK-Algemene eisen. Deze eisen hebben betrekking op kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Deze eisen kunnen ook grotendeels worden aangetoond met andere erkende kwaliteitscertificeringen zoals ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (duurzaamheid) en een VCA bedrijfscertificaat (veiligheid).Belangrijk hierbij is wel dat de scope van deze certificaten ook de koude-installatietechnische werkzaamheden omvat.

Modules:  Bovenop de basis kiest u voor één of meer aanvullende, specifieke modules. In de modules staan de technisch-inhoudelijke eisen voor die specifieke toepassing.   >>  Bekijk hier alle Module-eisen

STEK-certificering heeft een modulaire opzet zodat:

  • u de certificering specifiek op uw onderneming en uw opdrachtgevers kunt afstemmen
  • u zich kunt onderscheiden op specifieke toepassingen
  • u flexibel kunt inspringen op nieuwe ontwikkelingen, bijv. nieuwe koudemiddelen
  • u aanpalende werkzaamheden kunt integreren (die geen/weinig koudetechnische handelingen vragen) zoals EPBD-Aircokeuringen

Met deze opzet maakt u uw expertises zichtbaar voor uw opdrachtgever!

Adviesgesprek

Wilt u graag eerst bespreken welke modules uw bedrijf verder kunnen helpen? Vraag dan een adviesgesprek aan.

Aanmelden

U kunt uw bedrijf hier aanmelden voor STEK-certificering.

 

 

Voordeel voor u:

Tarief

Tarieven kunt u opvragen bij onze partners SGS INTRON of Kiwa.

Hulpmiddelen

U kunt gebruik maken van diverse hulpmiddelen zoals voorbeelddocumenten, e-learning, instructievideo’s en informatie over het certificerings- en auditproces. Klik hier voor meer informatie over deze middelen.

Eisen

Aan het STEK-certificaat worden eisen gesteld die elke twee jaar gecontroleerd worden door (gecertificeerde) certificeringsinstanties. Dat geeft u en uw klant het vertrouwen dat u uw werkzaamheden veilig, duurzaam en met een hoge kwaliteit uitvoert.

  • Beleid (aantoonbaar) gericht op het voorkomen van emissie van koudemiddelen en op veiligheid voor personeel.
  • Eisen op het gebied van duurzaamheid; o.a. het aanbieden van gescheiden afvalstromen.
  • Procedures: herhaalde lekkage en documentbeheer.
  • Installatiecontroles als toetsing van het beleid in de praktijk en als duidelijk teken van vertrouwen in de geleverde werkzaamheden (naar klant en auditors).
  • Een actuele competentiematrix.

 

 

Snel menu
STEK