\"\"

Inschrijven en examen doen

Hoe verloopt het inschrijven voor een examen (of herexamen).

 1. Vul het formulier in voor het examen dat u wilt doen. U vindt het formulier via deze link: https://stek.nl/voor-examenkandidaten/
 1. U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging van uw aanmelding voor het examen.
 1. Heeft u op het formulier gekozen voor betaling per automatische incasso? Het voordeel hiervan is dat u direct wordt ingepland voor het examen. U ontvangt binnen 5 werkdagen per e-mail een factuur voor uw administratie.
 1. Heeft u gekozen voor betaling per factuur? Ook dan ontvangt u een factuur binnen 5 werkdagen. Zorg voor een spoedige betaling – dan kunnen we u ook snel inplannen.
 1. Minimaal 4 weken vóór het examen ontvangt u van ons de uitnodiging voor het examen incl. datum en tijdstip.
 1. Bekijk het document ‘Kennis-vaardigheden-BRL-200’;  dit document geeft aan welke kennis en vaardigheden u moet hebben om succesvol examen te doen. Lees ook de ‘infobladen’ (belangrijke info over uw examen; na klikken op de link even naar beneden scrollen). Deze geven u informatie over de vragen, opdrachten, aanwijzingen en puntenverdeling.
 1. U doet examen.
 1. Binnen 4 weken ontvangt u de uitslag; dit is een cijferlijst plus het certificaat als u geslaagd bent.
 1. Bent u niet geslaagd? Dan kunt u zich aanmelden voor een herexamen voor het niet behaalde onderdeel (onderdelen). Het onderdeel (onderdelen) waarvoor u wel geslaagd bent, blijft een half jaar geldig.
 1. U kunt eventueel via e-mail (examen@stek.nl) een verzoek sturen om uw niet behaalde onderdelen telefonisch na te bespreken. Zet in die e-mail dan:
 • uw voor en achternaam
 • de datum waarop u examen deed én de plaats
 • de onderdelen waarover u wilt nabespreken
 • het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent
 • wij nemen vervolgens telefonisch contact met u op.

 

Snel menu
STEK