\"\"

Klimaatvriendelijk koelen voor kleinere winkels en Bio food

EU-project ‘Refrigerants, Naturally! for LIFE’  stimuleert klimaatvriendelijk koelen

Het Europese project ‘Refrigerants, Naturally! for LIFE’ stimuleert het gebruik van klimaatvriendelijke koeling voor installateurs en eindgebruikers van koelinstallaties, airconditioningsystemen en warmtepompen.

Voor wie?

  • Eigenaren van kleinere winkels en winkelorganisaties die met name biologische levensmiddelen aanbieden.
  • Installateurs die winkeleigenaren voorzien van koelinstallaties, airconditioningsystemen en warmtepompen.

Klimaatvriendelijke koelingssystemen 

Veel Europese supermarktketens zijn al gestart met klimaatvriendelijke koelingssystemen (i.v.m. toekomstige wet- en regelgeving of zelf gestelde milieudoelen). Voor de meeste kleinere winkels is deze uitdaging echter nog lang niet altijd haalbaar.

De prioriteit van het project ligt daarom bij het creëren van technische en economische mogelijkheden en het vergroten van de bewustwording bij kleinere winkeliers, winkelorganisaties en installatiebedrijven. Het project zet met name in op voorlichting en training. Dit moet bijdragen aan een snellere overstap op klimaatvriendelijke koeling en natuurlijke koudemiddelen.

Projectgroep:

Acht Europese brancheverenigingen voor de (biologische) Retailsector, experts en technici uit de koelingssector en marktontwikkelaars.

Vanuit Nederland: STEK (Stichting Emissiepreventie Koudetechniek) en KNVvK (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude).

 

 

 

Meer info:

 

Het RefNat4LIFE project wordt financieel gesteund vanuit het LIFE-Programma van de Europese Unie.

 

Snel menu
STEK