\"\"

Geplaatst op: 10-10-2020

EPBD-inspecteur A / B: vanaf dit jaar verplicht her-certificeren

 

Bent u vijf jaar geleden geslaagd voor uw examen EPBD-A of EPBD-B? Dan dient u dit jaar een bijscholingsexamen af te leggen. Uw EPBD persoonscertificaat is namelijk vijf jaar geldig.

Via STEK kunt u het examen snel, praktisch en tegen beperkte kosten afleggen. Wanneer u voor het bijscholingsexamen geslaagd bent, is uw persoonscertificaat EPBD-A of B weer vijf jaar geldig.

De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft het volgende besluit genomen:

  • Als u kunt aantonen dat u nog over voldoende kennis beschikt, heeft u recht op een verlenging van het certificaat van vijf jaar. Om aan te kunnen tonen dat u nog over voldoende kennis beschikt, dient u een bijscholingsexamen te doen.

Bijscholingsexamen

Hoe kunt u het bijscholingsexamen doen:

  • Schrijf u rechtstreeks in voor een bijscholingsexamen  Inschrijven bijscholingsexamen
  • U kunt eerst uw kennis opfrissen met de EPBD-leergangen (verkrijgbaar via onze webshop) en u daarna inschrijven voor het examen.
  • U kunt er ook voor kiezen om eerst bij een opleidingsinstituut een training te volgen om uw kennis op te frissen. Bekijk hier de opleidingsinstituten die een opfristraining EPBD aanbieden.

Voor zowel EPBD A als B is het bijscholingsexamen als volgt opgebouwd:

  • Theorietoets: 10 meerkeuzevragen
  • Praktijktoets: een schriftelijke casus met open vragen

Beide onderdelen worden digitaal afgenomen. U slaagt voor het bijscholingsexamen als u voor beide onderdelen minimaal een 6 haalt.

Het bijscholingsexamen (zowel A als B) kost: € 175,-  ex btw.

STEK aangewezen als exameninstelling EPBD

STEK is in maart 2020 opnieuw door het ministerie van Economische Zaken aangewezen als exameninstelling voor EPBD-A en EPBD-B airconditioningsystemen, voor volledige examens en voor herexamens. Nieuw is dat we ook zijn aangewezen voor het hierboven genoemde bijscholingsexamen. Voor uw verplichte her-certificering A en B kunt u dus goed bij STEK terecht.

 

1e plaatsing: 13 mei 2020

Snel menu
STEK